www.fardigvarmesverige.se
Startsida
Om företaget
VVS
Värme
  Villavärme
  Fastighetsvärme
Referenser
Kontakt
Lediga tjänster


Viking Bio Pelletsbrännare

Såld i tiotusentals exemplar

Viking Bio har sålts i tiotusentals exemplar och är förmodligen Sveriges populäraste pelletsbrännare. Den är tillverkad med tanke på lång livslängd och låga installationskostnader. Viking Bio passar till alla pannor tack vare sin framåtbrinnande konstruktion. Värmebaronen har sålt brännare under namnet VIKING i över 20 år.

Ekonomi

Viking Bio pelletsbrännare försöker normalt starta med låg effekt. Är det riktigt kallt ute och effekten inte räcker så växlar den automatiskt till högre effekt. För att få en jämn låga och riktigt hög verkningsgrad matar Viking Bio pelletsbrännare in små pelletsdoser med korta intervall. Som hos alla pelletsbrännare är god pelletskvalitet en förutsättning för bästa funktion.

Komfort

Om många i familjen behöver duscha under kort tid så kan pannor med värmeväxlare/slinga få problem. Viking Bio har därför en unik funktion som automatisk känner av om varmvattenbehovet ökar. Brännaren startar då snabbt innan pannan kallar på värme (säljs som tillbehör). Viking Bio pelletsbrännare har utgång för både ljus- och ljudsignal om du t ex har glömt fylla på pellets.

Miljöpåverkan

Viking Bio är testad och godkänd av SP, Statens Tekniska Forskningsinstitut med mycket goda resultat. Självklart P-märkt, ett krav du alltid ska ställa på en pelletsbrännare – för din egen säkerhets skull!

Säkerhet

Genomtänkt upptändning eliminerar risken för att rökgaser ansamlas i pannan och antänds med explosiv kraft (ett problem med vissa pelletsbrännare). Brännaren ventilerar både sig själv och pannan under uppstart. Sedan startar den lugnt och försiktigt med minimal rökutveckling. Viking Bio var den första pelletsbrännaren med denna typ av tändning. Lågan byggs stegvis upp till inställd effekt. Temperatur i fallrör och omgivning kontrolleras. Lågan övervakas av fotocell. Skulle brännaren av någon anledning misslyckas med att starta så blåser den ur alla farliga rökgaser ur pannan innan den stannar.

Tillförlitlighet

Brännaren har inga rörliga delar förutom fläkten. Alla delar som blir varma är tillverkade av högtemperaturbeständigt, syrafast rostfritt stål av allra högsta kvalitet. Viking Bio pelletsbrännare har mycket tillförlitlig elstart. Startelementet övervakas så att det inte kan överhettas. Det är därför ovanligt att elementet behöver bytas, ett vanligt förekommande problem på många andra pelletsbrännare.

Lättskött

Brännaren sitter fast med lättåtkomliga snabbfästen. Elanslutningar och pelletsmatarslang har snabbfästen. Du lossar enkelt brännaren från pannan på c:a 10 sekunder. Brännaren är lätt och enkel att bära.

Anpassningsbar

Viking Bio har en framåtbrinnande låga precis som en oljebrännare. Därför passar brännaren i alla pannor, även i trånga moderna oljepannor som CTC 1100/1200/2200, Nibe City m fl. Viking Bio är enkel och billig att installera.
Konverteringssats till CTC:s oljepannor finns att beställa. Kombinationen är testad och godkänd av SP med hög verkningsgrad och godkända miljövärden.


  Tekniska data


pelletsbrännare Viking Bio

Viking Bio har en framåtbrinnande turbulent låga som ger hög verkningsgrad och optimal förbränning. Bra för ekonomi och miljö.

Skaffa egen hemsida ...med IQ